7th International Olive Oil Award IOOA – Zurich 2008 – GOLDEN OLIVE

7th International Olive Oil Award – Zurich 2008 Award Categories – GOLDEN OLIVE

Award: GOLDEN OLIVE
No.: 087
Intensity: medium
Origin: DOP
Name of Product: Olio extra vergine di Oliva BARBARA DOP
Origin: Italy / Sicilia / DOP Valli Trapanesi

La produzione del olio extra vergine di oliva siciliano

L’azienda confeziona per la prima volta il nostro olio extravergine di oliva biologico nel 2000 iniziando con una sola linea chiamata “Barbàra DOP Valli Trapanesi”. Il DOP è una certificazione che conferma la qualità e la provenienza del prodotto. Il “Barbàra DOP Valli Trapanesi” nasce da tre tipologie di olive “Biancolilla”, “Cerasuola” e “Nocellara”, ovvero le tre varietà autoctone della zona di Trapani.

 

7th International Olive Oil Award – Zurich 2008 & Olio 2008

Current
Now they are definite – the winners of the “7th International Olive Oil Award – Zurich 2008”. In March 2008 the evaluation took place. Altogether 132 announced olive oils were evaluated sensorically by the Swiss Olive Oil Panel (SOP) from the ZHAW. The exact procedure and the conditions of participation are available in the valid regulations 2008.
On April 02, 2008 – in the context of the “7th International Olive Congress – Zurich 2008” – the results of the sensory evaluation are published for the first time. Altogether 30 olive oils where honoured, among them 5 Golden Olives, 8 Silver Olives and additionally 17 times an Award.

Further information concerning the “7th International Olive Congress – Zurich 2008” can be found under menue “Olive Congress (IOC)”.

Brand-new this year:
For the first time this year, there will be the possibility to purchase a Booklet „THE Olive Oil-Guide“ (protective Charge CHF 5.- plus shipping). Besides interesting information concerning the World of Olive Oil (see “contents” for download), all „extra virgin“ olive oils of the IOOA 2008 will be presented in both – in word and vision, including a short sensory description. Acquisition over iooa.ilgi@zhaw.ch.

Fonte: https://wl15www277.webland.ch/

 

By Published On: Dicembre 21st, 2008Categories: Premi & RiconoscimentiCommenti disabilitati su 7th International Olive Oil Award IOOA – Zurich 2008 – GOLDEN OLIVETags:
4th International Olive Oil Award IOOA - Zurich 2005 - AWARD 5th International Olive Oil Award IOOA - Zurich 2006 - GOLDEN OLIVE 7th International Olive Oil Award IOOA - Zurich 2008 - GOLDEN OLIVE Carmelo Greco Chef Stellato Michelin CibusMed 2005 5° Salone dell'alimentazione mediterranea DOP Valli Trapanesi Olio Extra Vergine di Oliva Biologico DRINKS AND INGREDIENTS 2013 edizione n. 52 all'insegna del successo Ercole Olivario® Edizione Speciale - Expo Milano 2015 | Premium List 2015 Gambero Rosso OLI D'ITALIA - Guida Oli d'italia 2023 Gambero Rosso Oli d'Italia 2018. Sud&Isole: i migliori extravergini premiati Hong Kong International Wine & Spirits Fair 2017 interfood St. Petersburg 17° INTERNATIONAL EXHBITION OF FOOD PRODUCTS NYIOOC World’s Best Olive Oils Silver Award 2020 Premio Nazionale Delle Eccellenze Olearie Italiane | Concorso Nazionale Ercole Olivario® 2008 XVI Edizione | 1° classificato Nazionale Premio Nazionale Delle Eccellenze Olearie Italiane | Concorso Nazionale Ercole Olivario® 2014 XXII Edizione | 2° classificato Nazionale Premio Nazionale Delle Eccellenze Olearie Italiane | Concorso Nazionale Ercole Olivario® 2016 | 1° classificato Regione Sicilia SICILIAMO - II Edizione della Rassegna Internazionale delle Tipicità Siciliane 2010 SICILIAMO - III Edizione della Rassegna Internazionale delle Tipicità Siciliane 2011 SICILIAMO 2009 - DIPLOMA DI GRAN MENZIONE - VINO BIANCO Sirena d'Oro di Sorrento 6° Edizione 2008 - Menzione di merito DOP Valli Trapanesi Sirena d'Oro di Sorrento Edizione 2005 – Menzione di merito DOP Valli Trapanesi Sirena d'Oro di Sorrento Edizione 2006 Sirena d'Oro di Sorrento Edizione 2006 - Menzione di merito DOP Valli Trapanesi6 Slow Food - Azienda Selezionata 2017/2018 Vinitaly 2018